Cvičebnice nabízí jednoduchý obsah pro začátečníky. Naučit se z ní můžete základní pravidla o šachovnici a pohybu figur, některé další herní prvky a šachovou notaci. Barevné a veselé provedení dokáže děti zaujmout a procvičování doplněné spoustou obrázků děti baví.

 

Ideální využití cvičebnice je v šachových oddílech a kroužcích. Výborné propojení je s Metodickou příručkou pro učitele a trenéry šachu. Cvičebnici můžete použít pro společnou práci v hodinách, zadávání domácích úkolů, užitečná je i pro samouky.

 

Moje speciální využití této cvičebnice je rozdávat ji jako propagační materiál pro šachy. Vesele zpracované cvičebnice děti zaujmou a podnítí zájem o královskou hru. Část dětí si ji jen prolistuje a odloží, ale někteří si cvičebnici aspoň s části projdou a do kroužku pak mohou přijít již se základními znalostmi. A hlavně s chutí dozvídat se nové věci!

  

První díl Šachové cvičebnice obsahuje tato témata:


1. lekce: Šachovnice a označení polí

2. lekce: Šachové kameny a jejich pohyb

3. lekce: Proměna pěšce, braní mimochodem a srovnatelná hodnota figur

4. lekce: Šachová notace.


V našem e-shopu najdete Šachovou cvičebnici 1. díl na tomto odkazu (v době vydání tohoto článku ji můžete koupit se slevou v zajímavé akci). Můžete ji koupit také v rámci zvýhodněné sady Pro děti.

 

Na našich stránkách najdete také procvičovací online testy k celé sedmidílné sérii cvičebnic. A také graficky zpracovaná řešení všech 7 dílů Šachové cvičebnice.


Přílohy:
Šachová cvičebnice 1. díl UKÁZKA