Úvod o funkci Statistiky:


Často je užitečné mít přehled o své aktivitě. Kolik času jste nějakou činností strávili? Kolik obsahu jste vyřešili? Kolik procent testů nebo výuky už máte hotovo? Chceme mít přehled o své aktivitě a zároveň za ni být odměněni. I pro trenéry je užitečné mít přehled, jak moc aktivní jejich šachoví svěřenci jsou.


Statistiky v systému My-Chess všechny tyto věci umožňují. Dávají vám přehled o tom, kolik jste vyřešili testů a výukových lekcí. Kolik procent obsahu máte splněno v různých obtížnostech obsahu a v různých jeho oblastech. Hodí se i přehled času stráveného studiem. Navíc máte možnost kdykoliv si zobrazit výsledky všech vašich vyřešených testů, včetně zobrazení podrobného vyhodnocení správných i chybných odpovědí.



Ukázka 1: Kde najdete Statistiky?


V nabídce funkcí 3x3 na úvodní obrazovce vede do Statistik prostřední dlaždice.


Statistiky jsou v centru všeho a všechno ostatní propojují :-)


Ukázka 2: Hlavní statistiky


Statistiky v horní části ukazují nejdůležitější informace o počtu dokončených testů (Procvičovat), dokončených výukových lekcí (Učit se) a celkovém čase stráveném šachovým studiem s My-Chess.


U všech tří těchto Statistik najdete symbol kolečka se znaménkem "+". Kliknutím na tuto část můžete Statistiky rozbalit do podrobnějšího zobrazení.


Ukázka 3: Rozbalené statistiky


V podrobném zobrazení Statistik vidíte detailnější informace. Především kolik procent obsahu máte vyřešeno v Lehké, Střední a Těžké obtížnosti.


Dále také množství stráveného času ve funkcích Procvičovat a Učit se. A potom také čas strávený studiem za poslední týden či čas strávený Soutěžemi.


Ukázka 4: Zobrazení všech dokončených výuk


O kousek níže najdete historii posledních pěti dokončených výukových lekcí (Učit se). Ať už úspěšných, anebo neúspěšných. Tlačítkem "Otevřít" můžete danou výuku spustit znovu.


Kliknutím na tlačítko "Zobrazit vše" si můžete zobrazit kompletní historii všech výukových lekcí, které jste doposud studovali.


Ukázka 5: Dokončené testy


Statistiky pokračují historií posledních 5 dokončených testů. Tlačítkem "Hrát" můžete daný test spustit znovu.


Vidíte u nich i hvězdičky značící úspěšnost řešení (3 hvězdičky za 100% řešení, 2 hvězdičky za nejméně 75% správnost, 1 hvězdička za minimálně 50% úspěšnost.


Také u testů máte možnost tlačítkem "Zobrazit vše" načíst kompletní historii všech vašich vyřešených testů.


Ukázka 6: Zobrazení dříve vyřešeného testu nebo výuky


Kliknutím na dlaždici s testem nebo s výuku můžete zobrazit záznam jejího vyhodnocení.


Všechna vaše minulá řešení jsou v systému stále uložena a můžete na ně kdykoliv nahlédnout!


Ukázka 7: Detail vyřešeného testu


Takto vypadá zobrazení dříve vyřešeného testu. Je stejného, jako bylo vyhodnocení přímo po jeho řešení.


Můžete se podívat na počet správných odpovědí, získané odměny i na jednotlivé vyřešené otázky. Včetně možnosti zobrazit si pouze otázky s chybnými odpověďmi.


Ukázka 8: Záložka "SKUPINY"


Všichni uživatelé, kteří si při Registraci zvolí typ "Student", mají ve Statistikách k dispozici také záložku "SKUPINY".


V ní mají zobrazené své tréninkové skupiny, svého trenéra a také možnost dalšího trenéra si přidat. Tohle místo je pro šachové studenty kontaktním bodem s jejich trenéry!


Ukázka 9: Statistiky z pohledu trenéra


Z pohledu trenéra ve Statistikách záložka "SKUPINY" není. Trenér má své kontaktní místo se studenty na jiném místě.


Ve Statistikách mají trenéři pouze záložku "PŘEHLED" se všemi základními důležitými údaji.


Závěr a doporučení:


Statistiky nabízí uživateli základní přehled o množství vyřešených testů a výukových lekcí, o úspěšnosti v jednotlivých oblastech, o čase stráveném studiem.


Pro trenéry je užitečná možnost otevřít si statistiky jednotlivých svěřenců. Trenér tam vidí stejné informace jako svěřenec sám. Dokonce si trenér může otevřít jednotlivé vyřešené testy a podívat se, které otázky hráč vyřešil správně, a ve kterých měl naopak nějakou chybu.



Průvodce funkcemi My-Chess:


1. Obsahové funkce:

- Procvičovat

- Šachopedie

- Učit se

- Videa

2. Práce s obsahem:

- Kurzy

- Soutěžit

- Úkoly a výzvy

- Související obsah

3. Motivační funkce:

- Herní měny

- Sběratelské karty

- Zkušenosti a Levely

- Statistiky

4. Ostatní funkce:

- Trenér

- Blog

- E-shop

- Registrace

- Profil

- Prémiové členství

 

Náměty a připomínky můžete posílat na emailovou adresu martinbeil64@gmail.com.